Nieuws

15-10-2019

Omdat we binnenkort onze nieuwe voorstellingen hebben stonden we vandaag met een leuk stukje in het Eindhovens Dagblad. Naar aanleiding van dat stukje kregen we een heel leuke mail van iemand die ons wees op een archief met oude krantenartikelen. Daar kwamen we het onderstaande stukje tegen uit 1919:

Op 4 mei 1919 speelde toneelvereniging "Ons Vermaak" Haar eerste toneel voorstelling.

"Ons Vermaak" zou later "Het Rooms Toneel" worden en nog later veranderde de naam in "ZigZag Theater Geldrop" 


30-10-2018

In 2019 bestaan we 100 jaar. Alhoewel de meningen daar wellicht over verdeeld zijn. Voor dat het ZigZag Theater zijn huidige naam had heette het: "Het Rooms toneel" Deze toneelvereniging is officieel opgericht in 1926. Maar voor dat Het Rooms Toneel officieel opgericht is was het als groep al actief in het verzorgen van toneelstukken. Dit is gebleken uit oude lijsten die we in de administratie gevonden hebben. Een lijst met gespeelde stukken staat onder het kopje 'Archief'. Dus officieel zijn we dan misschien niet 100 jaar geleden opgericht maar we vermaken al wel 100 jaar de mensen met toneel. Vandaar: ZigZag Theater Since 1919

 


 

25-07-2017

Het is Zomer. De meesten zijn lekker op vakantie of hebben vakantie. Wij van Het ZigZag theater niet. Wij gaan gewoon keihard door. We zijn al maanden bezig met ons nieuwe stuk. We gaan dit jaar weer het stuk in het najaar opvoeren. Nog een paar maandjes en dan is het weer zover. Nog een paar maandjes Keihard repeteren alles voorbereiden en decor bouwen. We kunnen niet wachten u weer te mogen begroeten bij de nieuwe voorstelling van het ZigZag Theater. De Speeldata zijn: Vrijdag 27-10-2017 Zaterdag 28-10-2017 Vrijdag 03-11-2017 en Zaterdag 04-11-2017


06-03-2016

De voorstellingen zijn voorbij, het decor is weer opgeruimd. Het waren drie drukke maar superleuke ZigZag weekenden. Wij willen via deze weg graag iedereen bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt. Natuurlijk de spelers en de regisseur maar ook de niet-spelende-leden die zich achter de schermen voor alles hebben ingezet. Mensen van de grime, achter de bar, aan de kassa, de beheerders van zesgehuchten, transport van het decor, het lenen van de bar op het podium, partners van alle leden en natuurlijk iedereen die is komen kijken. We kunnen terugkijken op een succesvolle reeks voorstellingen en dat kunnen we alleen maar doen omdat u ons die mogelijkheid geeft.


05-03-2016

En dan is het ineens zaterdag 5 maart 2016. Dat waar we ongeveer negen maanden naar hebben uitgekeken komt vanavond tot een einde. De laatste voorstelling gaan we alweer spelen. Wat hebben we een lol gehad afgelopen periode. Vanavond gaan we nog één laatste keer knallen en dan moeten we weer afscheid nemen van onze personages. Zoals het er nu naar uitziet zit de zaal al bijna vol. Het is lang geleden dat we zoveel mensen hebben mogen verwachten maar het is, ons inziens, helemaal terecht. We hebben een super voorstelling en dat mag je niet missen.


27-02-2016

De premiere van gisteren ging super goed. Wij hebben ervan genoten maar belangrijker nog: het publiek was razend enthousiast. Er is alleen wel één nadeel. De voorstelling heeft een slachtoffer geeist... Esther (speelt Margaux Hunterwold) is haar stem nu helemaal kwijt. Na koortsachtig overleg is besloten om haar rol te laten spelen door een invalster. Gelukkig hebben we in ons team van niet spelende leden een zeer getallenteerde speelster die vrijwel alle repetities aanwezig is geweest en bovendien heel snel tekst kan leren. Vandaag zal de rol van Margaux Hunterwold dan ook gespeeld worden door Stephanie Weekers. Zo kan Ester haar stem sparen en hopelijk volgende week weer vlammen op het podium. Esther heel veel beterschap en Stephanie: Toi-toi-toi.


26-02-2016

Vandaag is het zover.  De eerste voorstelling van een reeks van vier van de Gevulde Snoeshaan. Wij zijn er helemaal klaar voor. Het decor staat al een week op ons te wachten. De laatste dingen zijn vandaag bevestigd en/of aangepast. Het eten en alle bestellingen staan achter het toneel klaar. Laat de gasten van het restaurant maar komen. Bent u er ook klaar voor? Gaag heten wij u van harte welkom .


24-02-2016

Middenstandsbelangen 25-02-2016:

Het volledige artikel:

 http://www.in-geldrop.nl/zigzag-theater-presenteert-haar-100-ste-toneelstuk/


02-02-2016

Het is bijna zover. Nog een paar weken en dan brengen we weer een nieuw stuk. "De Gevulde Snoeshaan" De spanning loopt op zowel bij de spelers als bij de regisseur. De laatste repetities, de puntjes op de 'i' zetten. De laatste dingen verzamelen die we nodig hebben op toneel. De laatste kluswerkzaamheden aan het decor worden gedaan. Nog een paar weken en dan staan we weer voor u in Gemeenschapshuis Zesgehuchten om een spetterende (letterlijk) voorstelling neer te zetten. Wij hebben er in elk geval enorm veel zin in en we hopen u ook. Ga voor reserveringen naar de daarvoor bedoelde pagina.


30-06-2015

We hebben weer een geweldig nieuw stuk voor u uitgekozen en daar zijn we al weer een paar weken mee aan de slag. De rollen zijn inmiddels verdeeld en de eerste tekstrepetities hebben we achter de rug. We lagen dubbel van het lachen en we gaan er alles aan doen om u ook zo te laten lachen. U moet er nog wel even op wachten. Eind februari/maart 2016 kunt u weer komen kijken.


28-02-2015

De ZigZag Weekenden zijn begonnen. Vandaag gaan we met z'n allen het decor opbouwen. Er moet een hofje met diverse woningen komen op het podium. Een straat met een gezellige drukke uitstraling. We zijn al een aantal maanden bezig om dit voor te bereiden maar vandaag moet alles samenkomen. Het is elk jaar een hectische maar leuke dag. Het eindresultaat is telkens weer een verrassing.

Zondag is de dag van de generale repetitie. Voor het eerst spelen in het decor. Hier hebben we meer ruimte dan in ons repetitie lokaal. We spelen dan ook voor een select publiek. Voor het eerst horen we dan of de grappen, waar wij al een jaar mee bezig zijn, werken op het publiek. Ook kunnen we dan zien of de kledingwissels allemaal werken. of we daar voldoende tijd voor hebben. Dit is altijd een erg spannende maar heel leuke dag.


23-02-2015

FOUTJE!

Door een foutje zijn de verkeerde speeldata op de borden afgedrukt die langs de toegangswegen staan naar Geldrop. Op deze borden staan de data: 7-8-14-15 maart afgedrukt en dat klopt niet. De juiste data zijn:

Vrijdag 6 maart

Zaterdag 7 maart

Vrijdag 13 maart en 

Zaterdag 14 maart


22-02-2014

Carnaval 2015

Ook dit jaar deed het ZigZag theater mee aan de Lappegatse optocht. Deze optocht was langer dan andere jaren. Een impressie hiervan kunt u hieronder zien, door op de afbeelding te klikken. Dit jaar hadden we ook echt iets te melden. We spelen binnenkort ons nieuwe stuk en we probeerden het publiek hier nieuwsgierig naar te maken. We zijn in onze opzet geslaagd. Met het uitdelen van de flyers hebben heel wat mensen weten te bereiken. 


 

19-10-2014

Anders dan andere jaren.

Het najaar is dit jaar anders dan de afgelopen jaren. In de voorgaande jaren waren we nu niet meer te genieten ivm de zenuwen voor onze aanstaande voorstellingen. Dit jaar is dat niet zo. We zijn nu namelijk nog heel ver weg van onze nieuwe voorstelling. Ons volgende stuk gaat nu namelijk in Maart 2015 in premiere. Dat neem niet weg dat we het nu rustig aan kunnen doen. We zijn druk aan het repeteren. Elke maandag avond gaan we er hard tegenaan om u dit voorjaar (eind van de winter) een superleuk stuk te kunnen brengen.


12-05-2014

Vanavond is het zo ver!

Vanavond krijgen we te horen welk stuk we volgend jaar gaan spelen. Voorheen lazen we de boekjes en werd er samen, democratisch besloten welk stuk we zouden gaan spelen. Dit jaar hebben we het anders gedaan. We hebben allemaal de gelegenheid gehad om de boekjes te lezen maar we hebben samen ervoor gekozen om het dit jaar de regisseur te laten kiezen. We hebben drie stukken uitgekozen. toevallig alle drie van Mart Moors, te weten: Verjaardagsleed, De Gouden Koets en Culinaire Calamiteiten. Vanavond krijgen we te horen welk stuk het gaat worden. Erg spannend.


 

11-11-2013

GERBRAND BEDANKT!

Het zit er weer op voor dit jaar. De voorstelling: "De Rechter en de Linker" is klaar. En daarmee is ook een eind gekomen aan de regie-periode van Gerbrand Diebels. Hij heeft ons 4 jaar lang en 4 stukken lang gedreven tot perfectie. Het maximale uit ons gehaald en vooral ook veel lol gemaakt. "Vluchten kan niet meer", "H4, Dekker en de opstand", "Gewoon te Gek" en "De rechter en de Linker" werden door hem geregisseerd en we hebben met heel veel plezier met hem samengewerkt. Nogmaals ontzettend bedankt en heel veel succes is alles wat je gaat doen.


30-10-2013

Dit is het stuk dat onlangs in de Middenstandsbelangen is veerschenen. Helaas hebben ze titel verkeerd geplaatst. Het moet natuurlijk zijn: De Rechter en de Linker.

Bron: Middenstandsbelangen 30-10-2013


30-10-2013

En ook de Trompetter heeft de verkeerde titel staan.

Bron: Trompetter 30-10-2013


 

15-10-2013

 RABOBANK STEUNTJE IN DE RUG AKTIE

Rabobank Dommelstreek steunt het verenigingsleven in Geldrop, Heeze-Leende en Nuenen via het fonds: 'Steuntje in de rug'. Eenmaal per jaar kunnen leden van Rabobank Dommelstreek stemmen op de clubs die zij een warm hart toedragen. Ieder lid kan 5 stemmen uitbrengen. Het aantal stemmen bepaalt de hoogte van de bijdrage. Hoe meer stemmen voor een vereniging of stichting, hoe meer geld de club ontvangt.

Ook dit jaar doet het ZigZag Theater mee en we hopen natuurlijk op enorm veel stemmen. Bent u lid van de Rabobank dan kunt u stemmen. Het zou geweldig zijn als u op ons zou willen stemmen. Ga daarvoor naar:

www.mijnbankenik.nl/dommelstreek/steuntjeinderug 


16-05-2013

Bron: Middenstandsbelangen 15-05-2013

 


28-01-2013

 

HET REPETEREN KAN BEGINNEN!

We hebben de boekjes gelezen. Het stuk is gekozen. De rollen zijn verdeeld. Nu kan het echte werk beginnen. Vanavond de eerste echte repetitie van ons nieuwe stuk. Nieuw stuk en een nieuwe repetitie lokatie. Het is altijd weer leuk om echt aan de slag te gaan en we hebben er allemaal dan ook ontzettend veel zin in.

 


 

07-01-2013

 

WE HEBBEN EEN STUK!

 

Na lang zoeken is het ons dan toch weer gelukt. We hebben met zijn allen heel wat boekjes van stukken gelezen. Er zaten heel leuk bij maar ook stukken die meteen afvielen. Deze waren bijvoorbeeld niet grappig genoeg, de rolverdeling was erg scheef, of we hadden er simpelweg geen goed gevoel bij. We stellen hoge eisen aan het stuk dat we u willen brengen. Wij moeten het leuk vinden om te spelen want als wij er plezier in hebben dan kunnen we dat plezier ook makkelijk overbrengen aan u, als kijker.

We hebben een stuk gekozen. De naam houden we nog even geheim maar wij zijn er zeker van dat u in het najaar weer kunt genieten van een super-leuke comedy.


 

20-12-2012

 

De Speeldata zijn bekend.

 

De speeldata voor 2013 zijn bekend. Noteer maar vast in de agenda:

 

Zaterdag 2 november
Zondag 3 november (matineevoorstelling)
Zaterdag 9 november 
 
Ook de locatie is veranderd. We spelen deze voorstelling in SCC Hofdael.
 

 

14-12-2012 

Op Zoek naar een nieuw stuk voor 2013

Momenteel zijn we druk op zoek naar het nieuwe toneelstuk wat wij in oktober voor u op de planken gaan brengen.

Dat houdt in dat we bij een toneeluitgever diverse boekjes bestellen en deze allemaal gaan lezen. Bij het lezen houden we rekening met de rolverdeling, Of het de juiste humor heeft en of we denken dat u, het publiek, het leuk zal vinden. Dit is een hele opgave en dit proces neemt vaak vele weken in beslag. Vervolgens stemmen we op het leukste stuk. 


 

08-10-2012 

 

De voorstellingen in het gemeenschapshuis Zesgehuchten

Op vrijdagavond 5 oktober en op zaterdag 6 oktober 2012 bracht het Zig Zag theater het stuk "Gewoon te Gek" op het toneel van Geldrop.

Op zaterdagavond 6 oktober j.l was de wethouder Ton Steenbakkers van Welzijn, Zorg, Sport en Cultuur van de Gemeente Geldrop-Mierlo aanwezig bij de uitvoering “Gewoon te Gek” van het Zig Zag theater. 'Gewoon te Gek' is een eigentijds blijspel met leuke typetjes, scherpe dialogen en veel humor.
“Het Zig Zag theater timmert goed aan de weg, veel nieuwe jonge mensen met  talent op het podium, het is een geweldig leuk stuk en ga vooral door!”; aldus Ton Steenbakkers. Ook benadrukte Steenbakkers het belang van vrijwillige initiatieven, zoals vertoond door het ZigZag theater, ter bevordering van de culturele leefbaarheid binnen de gemeente Geldrop-Mierlo. De wethouder draagt namens de gemeente het Zig Zag theater dan ook een warm hart toe.

Vlnr: Margreet Dupont als Ans Bruns, Maud Werkman als Toos Spit, Richard Bijnen als Daan Bruns, Wethouder Ton Steenbakkers, Frans van Noort als Bram Meijer, Sjef de Win als Henri van den Berghe, Marco van den Boogaard als Isar Schut, Liselotte Luijks als Lisette Kuilman, Mariken Bollen als Femmie ten Have en Ellen Methorst als Thea Gadelsloot.