Voorstellingen overzicht

"TIC-TIC" (2020, 2021, 7, 8 14 & 15 oktober 2022)

Zes patiënten (of waren het er nou zeven?) met OCD hebben kennelijk allemaal tegelijkertijd een afspraak met de beroemde Dr. Berenstein. De Doktor is echter wat vertraagd waardoor de groep besluit er maar het beste van te maken. De twee assistentes hebben kennelijk geen enkel gevoel voor empathie wat voor hilarische confrontaties zorgt.

"(ST)ERFGENAAM" (25 en 26 oktober & 1 en 2 november 2019)

Een rijke en exentrieke tiran, Simon Starck. ontbied zijn familie op zijn landgoed, hij heeft iets belangrijks te vertellen aangaande zijn testament. Iedereen verwacht een aanzienlijk deel te krijgen maar helaas is er een nieuw testament en zal iedereen nog maar een schijntje krijgen van wat eerst beloofd is. Het testament zal de volgende ochtend ondertekend worden. Echter, die nacht wordt de oude Starck vermoord. Wie heeft het gedaan? Het publiek mag beslissen welk einde ze willen zien. 

Regie: Barrie van den Heuvel
Schrijver: Billy st. John
Nederlandse Bewerking:


"VERLIEZERS" (26 en 27 oktober & 2 en 3 november 2018)

Je speelt al jaren mee met de Postcodeloterij. Nooit heb je ook maar iets gewonnen, nog geen stroopwafel. Je besluit je loten op te zeggen, de automatische incasso stopt netjes zoals afgesproken. En dan... valt de straatprijs bij jouw in de straat? Je buren winnen 66,3 miljoen euro en jij hebt niets. Wat zou je doen? Is dat het lot en laat je het erbij zitten? Vecht je het aan, of probeer je het beste te maken van de situatie? 

Regie: Barrie van den Heuvel
Schrijver: Ton Davids


 

"HOTEL HELLMAN" (27-28 oktober en 3-4 November 2017)

Hotel hellman is een in verval geraakt hotel in Renesse. Het loopt er niet echt storm, je zou kunnen zeggen det het er ''dood'' stil is. De weinig bezoekers die er komen herkennen het voor zijn charme die het ongetwijfeld ooit gehad heeft. 

 Regie: Barrie van den Heuvel 
Schrijver: Richard Molenschot


 

"DE GEVULDE SNOESHAAN" (25-26 februari en 4-5 maart 2016)

Restaurant "de Gevulde Snoeshaan" gaat vandaag open. Het is gevestigd in een pand waar voorheen een Snackbar in zat en dat leverd eigenaresse Gabriëlla de Kroon de nodige ongemakken op. Daarbij heeft ze personeel dat niet echt funcioneel is. Van de bediening is de ene hondsbrutaal en snapt het begrip klantvriendelijkheid niet echt en de andere is niet al te snugger. De kok heeft bovendien geen idee wat hygiene is.

Dan krijgt ze ook nog eens te maken met een bont gezeldschap van vreemde gasten met schijnbaar onmogelijke wensen. Voeg daar een chronisch tekort aan wc papier aan toe en je hebt het recept voor een doldwaze klucht.

 

Regie: Barrie van den Heuvel
Schrijver: Mart Moors


 

"DE GOUDEN KOETS" (6,7,13,14 Maart 2015)

Ria de Vos is eigenaresse van een hofje met een aantal appartementen. De huizen daar worden bewoond door een aantal dames. Het zijn nogal uiteenlopende types die het niet altijd even goed met elkaar kunnen vinden. Op een dag komt er een nieuwe bewoner. De dames zijn meteen helemaal weg van hem. Maar gedraagt hij zich niet een beetje vreemd? De bewoonsters lijken het niet te merken. Er breekt een verhitte strijd los voor de aandacht van deze nieuwe buurman. Maar de hel breekt pas echt los als hij een serre aan zijn huis wil gaan bouwen. Welke verwikkelingen er allemaal gaan spelen laten we natuurlijk nog niet weten. 

regie: Barrie van den Heuvel
Schrijver: Mart Moors"DE RECHTER EN DE LINKER" (2, 3 en 9 November 2013)

Sim Sanders, bijgenaamd "de Linker" breekt in bij Esther Smulders, rechter van beroep. Helaas wordt hij gestoord door de binnenkomst van Esther die in het gezeldschap is van een handtastelijke en irritante commissaris van polietie Aernoud Persein. Sim redt Esther uit de handen van dit onsmakelijke heerschap en er lijkt iets te bloeien tussen de rechter en de linker. Ze vatten het plan op om Aernoud een hak te zetten roepen hierbij de hulp in van de zus van Sim (Wilma) de dochter van Esther (Tineke, welke een troetel veteraan, Elmer, onder haar hoeden heeft), de hulp van Esther, Valerie. Vriend van Sim Bernhard Hummel. Op de avond dat ze Aernoud eenhak willen zetten komt hij daarachter en probeert de rollen om te draaien. 

 

Regie: Gerbrand Diebels
schrijver: Ton Davids


 
"GEWOON TE GEK" (5, 6, 12 en 13 oktober 2012)
 
Lisette, Femmie, Isar en Bram – vier ex-psychiatrische patiënten – wonen in Huize van Speykstraat. De sociotherapeute, Toos, moet hun helpen hun plaatsje in de “normale” maatschappij te heroveren.Helaas doet Toos vaak tè goed haar best. Lisette wil kunstenares worden en verblijft een groot gedeelte van de dag in een koelkast. Femmie blijft geobsedeerd door zelfmoord. Isar is een cynicus met een scherpe tong en Bram raakt regelmatig in een “dip” omdat zijn biologische tuin de meest bizarre en onherkenbare dingen voortbrengt. De bewoners lijken nog niet echt op “normale” mensen. De wethouder die verantwoordelijk is voor de subsidie van huize van Speykstraat komt dus maar een keer poolshoogte nemen, het ziet er naar uit dat de geldkraan wordt dichtgedraaid en de bewoners weer terug naar de inrichting moeten.

Toos geeft duidelijke instructies hoe de bewoners zich moeten gedragen als de wethouder komt, maar deze betutteling schiet hun in het verkeerde keelgat. Ze besluiten om zowel Toos als de wethouder duidelijk te maken dat zij best hun eigen boontjes kunnen doppen. Op eigen “gekke” wijze bezorgen ze hun gasten een zeer bijzondere avond. Hierbij krijgen zij onverwacht hulp van hun nieuwe buren; de buurman blijkt een “talentvol” goochelaar en de buurvrouw tracht op deze avond wat plastic bakjes aan de man te brengen. Zeer bekwaam blijven de ex-gekken de baas en regelen de zaakjes met durf en een beetje bedrog.

 Regie: Gerbrand Diebels
Schrijver: Ton Davids